TILL STARTSIDAN?

Min dag

Nu ska snart syrran slinga håret på mig..tänkte att jag skulle fota före- och efterbilder.

Innan idag var jag först ute och gick med hunden och syster. Härligt att röra på sig, fast det var rätt varmt. Sen åt vi middag, efter det gick vi ut och la oss i trädgården i solen..såå skönt att den riktiga sommaren är här. Har blivit lite bränd, men det känns så skönt att få lite färg..brukar aldrig ha så här mycket färg så tidigt på somrarna.

see you later

på onsdag - 30 juni

På onsdag, den 30 juni, är det premiär på The Twiligth Saga Eclips!
Jag ska se den med min syster och kusin i Höllviken, och jag längtar något otroligt. Funderar nästan hela tiden på vad som egentligen kommer hända.. har boken Ljudet av ditt hjärta, men har inte läst den för jag tycker det förstör filmen då. Så ska inte läsa den förren jag har köpt filmen när den kommit ut på DVD, haha!
Men iaf, så har jag sett trailern ett x antal gånger och kommer se den några gånger till innan onsdag...


Nikon 14-24 / 2,8G ED


Direktlänk (http://www.expert.se/Product/Product.aspx?id=1387416)

Sitter och kollar på objektiv på internet. Och då hittade jag detta grymma objektiv på experts hemsida. Nu vet jag vad jag ska spara mina pengar till. Det är nu man skulle ha ett jobb där man tjänar mycket... eller om man var miljonär :)

Kanske dags att jag letar jobb..haha!

two ants on a white flower




Nikon D40, AF-S Nikkor 18-55mm + macro lins
foto & redigering: jag

Härom kvällen när jag var ute och fotade lite närbilder i trädgården, fotade jag sånadär blommor eller ogräs som heter hundkex (dem på bilden). När jag kom inte och kollade på bilderna på datorn ser jag att det satt myror på dem, haha. Lite kul att jag inte såg dem när jag fotade..

Ikväll har jag varit på min första körkortsteori :) nu börjar det verkligen gå framåt för mig med körkortet.. Har även varit ute och övningskört med mamma. Gick rätt bra, fast fick nästan moterstopp i trafikljuset för att jag inte hade lagt i 1ans växel riktigt, och när bilen hoppade till lite, hoppade växlen ut helt..typiskt nog var där några idioter i bilarna bakom som börjar tuta och inte visar någon jävla hänsyn till att man övningskör, vilket gör att man blir jättenervös och får panik och vill bara där ifrån...dem kan väl tänka tillbaka på den tiden när dem själva inte hade kört så mycket... och inte hittar dragläget.. men förutom det gick det bra. Går ju bättre och bättre för varje gång jag kör :) var förresten ute och körde en lång runda med mamma igår också. Då körde jag både lite utan för ystad och i tomelilla.

Nu ska jag snart gå ner och äta kladdkaka, ska bli riktigt smarrigt.

Målarmästarn här ;)


Nikon D40, AF-S Nikkor 18-55mm, Macro lens + Close-up lens +4
Foto: jag

Ska snart ut och fortsätta måla.
Sen några dagar tillbaka har jag målat på gården, fogar på huset och stallet. Och snart är det dags för att måla cykelgaraget och vår gamla maskinhall. Det är riktigt roligt och fint blir det också. Det är ju så roligt när det blir frächt på gården, inget ogräs och nymålat :)

a spider on a red flower


Nikon D40, AF-S Nikkor 18-55mm, Macro lens + Close-up lens +4
Foto: jag

När jag var ute och fotade lite närbilder. Hittade jag fru/herr spindel när jag satt och fotade en röd blomma.
Hatar spindlar, för dem är så äkliga... men dem är roliga att fota när dem sitter i sina nät.

Liten blåvit stuga


Foto & Redigering: Jag

miniutflykt

Vid ett tiden bestämde vi oss för att åka ut och hitta på något.
Så vi körde till Ingelsta Kalkon och köpte lite god mat sedan körde vi till löderup strandbad och satte oss där och åt. Tyvärr var det väldigt kallt där, för det blåste från havet. Men sen när vi tog en liten promenad in mot skogen blev det mycket varmare. Där var riktigt härligt inne. Efter promenaden när vi kom tillbaka till bilen körde vi till Nybro och köpte glass och lite godis. Vilken härlig dag. Skönt att komma ut lite och inte bara sitta hemma och uggla, haha.

Tyvärr har jag inga bilder på det, eftersom jag inte hade en tanke på att ta med mig kameran..


It's not time...


Fotograferad av min syster & redigerad av mig

It's not time to make a change
Just relax, take it easy
You're still young, that's your fault
There's so much you have to know


Bad day - Daniel Powter


En riktigt härlig musikvideo!

FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN, FY FAN VAD JAG ÄR BRA!




















Alla bilder är fotograferade med min och lisas Nikon D40, av lisa eller anna.

I fredags kom äntligen den dagen jag länge gått och längtat efter, men som jag samtidigt haft ångest över att den skulle komma.
Det var så sjukt skoj, alla var taggade till tusen. Den där halv timmen innan vi fick springa ut på trappan var så spänd och fyld av väsen från viselpiper, tutor och skrik. Det är nog något bland det häftigaste jag varit med om. Skulle vilja göra om det, men det går ju tyvärr inte. Jag kommer sakna min klass något enormt och lärarna. Även att kunna åka till skolan....Konstigt att man har längtat så efter att få slippa gå i skolan, men när den dagen väl kommer så saknar man det och tycker det är sorligt.

Iaf, så hade jag en jättetrevlig dag med mina vänner, och en trevlig kväll med min släkt och familj. Och en massa fina presenter fick jag också, blev jätteglad för allting och fick inget som var lika dant. Ni får nog se allt lite längre fram. Förresten, av familjen fick jag ett stativ till kameran :O shit, asså. trodde aldrig att jag skulle få det, men det fick jag. så nu är det bara en reflexskärm, objektiv och lite små saker som saknas till min kamerautrustning.

Till hösten funderar jag att gå fotokurs i malmö. får se hur det blir med den biten, eller om jag söker in till någon skola och går en riktig fotoutbildning :)

Ölbrännboll

Usch, vilket pissväder det är. typiskt att det ska regna idag.
åkte iväg imorse för att alla treor på vår skola skulle ha ölbrännboll. men typiskt nog så regnade det. så jag och några kompisar struntade i det och åkte hem igen. det var ju inte alls många som var där.
tänk om det hade varit toppen väder, stålande sol och varmt. för vi skulle varit utklädda. 

menmen, vi ska ju vara med på brännboll på onsdag också. då kan man ju även vinna pris för bäst utklädda lag, vinna pokalen om man vinner turneringen. så då ska vi satsa järnet! för vinna ska vi göra :)

ne, nu ska jag försöka hitta kraft till att städa. för det behövs nu innan studenten.

see you later

Forever Young


en bild säger mer än 1000 ord!


kattungar







Var precis ute och fotograferade våra små kattungar.
Dem är så söta och mysiga, trodde nästan aldrig att vi skulle ha några tama kattungar här i år. Men det har vi.
Tyvärr har vi inte sett dem när dem var nyfödda, utan mamman har fött dem någon annanstans på gården och efter en till två veckor plockade hon fram dem. Så härligt.

Jag blev nästan lite orolig idag när jag skulle kolla till dem, för dem var inte där. Trodde att jag aldrig skulle få se dem igen, men när pappa kom in berättade han var dem var, eller jag fick gissa mig till det. Hon har lagt dem under stalltrappan, haha. Vilket ställe. Men men, där är iaf, tre stycken, en svart vit hona, en spräcklig hona och en svart hane. Han ser lite strypt ut på bilden, men det är så svårt att fota små kisar som inte vill vara stilla, hihi.

the beach








bilder från stranden fotade av mig!

Var på stranden idag med klassen och lärarna :)
Det var verkligen toppen väder och jag tycker att det var trevligt och härligt. att bara umgås och inte sitta inne stängda i skolan. vi spelade kubb, beachvollyboll, grillade korv och bara tog det lugnt. eftersom solen stekte på så har jag blivit riktigt röd i fejan och lite röd på axlarna, inte så bra. men jag har fått färg iaf, haha!

vid ett stack några av oss till stan och gick där en stund och var inne på max och åt glass och drack lyxshake. sen stack dem vidare och jag blev kvar själv på stan tills syrran slutade vid 3.

när jag kom hem fortsatte jag sola lite. det var inte så varmt då, men jag hoppas att jag fått lite färg till, eftersom jag ska ha klänning imorgon på studentsupén :)


1 juni


bild fotad för några dagar sedan!

Idag är det den förste juni och vädret har varit kasst hela dagen.
Det har regnat och varit muligt. så himla tråkigt. hoppas att det snart blir varmare och sol hela dagarna, men man ska nog inte hoppas för mycket, tyvärr. just nu känns det väldigt osäkert iaf.

menmen, idag har jag varit först i Tomelilla och letat efter klänning till studentsupén på torsdag. tyvärr finns det ju inte så stort utbud på finklänningar i lilla Tomelilla. Men jag hittade en på Ekerlunds som jag tycket var jättefin, fin färg och den satt fint ner till midjan, men sen var den alldeles för ballong aktig och lätt ner till. så jag skulle tänka på om jag vill ha den. sen körde jag och mamma hem och åt, sen stack vi vidar till Ystad och då var även pappa med.
jag hittade en jättefin rosa klänning på UNOS, den blev perfekt. när jag hade köpt den gick vi till max för att fika. det blev lite glass, smaskens. när vi var färdiga gick mamma och pappa för att kolla lite vad dem ska köpa till mig i studentpressent. så under tiden gick jag in på H&M och kollade lite på kläder och bikini. sen gick jag vidare in på Lindex och kollade lite där, men plötsligt efter en stund kommer jag på att jag var av med min kass där klänningen låg i. SHIT! jag fick panik och sprang tillbaka till H&M och kollade överallt där jag hade gått, frågade personalen, sen komma mamma, pappa och syrran dit och hjälpte mig för att leta. hur lyckas man alltså. pappa frågade om jag inte hade glömt den på max men jag var helt säker på att jag hade den med in på H&M när jag kollade på tubtoparna. så jag fortsatte springa runt och leta. jag mådde så jäkla dåligt.

tillslut fick mamma och pappa mig till att gå in på max och kolla där vi suttit. OCH DÄR, där låg kassen med klänningen KVAR! OH GUUUUD, snacka om tur i oturen :) jag blev överlycklig, men mådde fortfarande lite dåligt över att jag hade tappat bort den. Men nu hänger den säkert och tryckt i min garderob ;)



bloglovin