TILL STARTSIDAN?

Happy Birthday


Idag fyller min lilla voffs Smilla 1år..
Hon föddes den 30 juli 2009 hos min bror och hans sambo. Deras tik Troja fick 9 små söta valpar.
Jag har länge velat ha hund, ända sedan vår förra hund blev avlivad den 31 december 2004 pga epilepsi. Men mina föräldrar har hela tiden sagt nej.. och när då Troja fick valpar önskade jag att jag fick en, vi var inne på att vi skulle köpa en, men det gick fort till att alla valparna blev tingade. Så tyvärr blev det ingen liten hund denna gången heller.
Men vi fick passa Troja och hennes dotter Maia, som min bror och hans sambo behöll, ett antal gånger. Men så kom dagen då min brors sambo frågade min pappa om vi ville ha en hund, då var det en av valparna som flyttat till en familj i danmark som skulle flytta tillbaka till Sverige igen, pga att paret skulle skiljas och kunde inte ha hunden kvar. Så dem "lämnade" tillbaka henne.
Jag blev jätteglad och jag, syster och mamma övertalade pappa som var lite tveksam. Så den 12 mars flyttade lilla Smilla hem till oss.
När hon kom till oss tyde hon sig till mig bäst och jag fick sova på extrasäng nere i finrummet i två veckor eftersom hon var skyg för mamma och pappa och följde dem med blicken vart än dem gick. Det tog en vecka innan mamma och pappa ens kunde röra henne..fast det fungerade att ta koppel på henne när jag var i skolan.
Hon älskar att leka och busa..att springa runt i trädgården och jaga en vattenstråle är toppen. Men bäst av allt är nog att leka med mamma Troja och syster Maia när dem kommer på besök.

Hon är en jättesnäll tjej som är väldigt osäker. Skyg för främande människor speciellt män men även kvinnor. Hon älskar barn och andra hundar. Lättlärd och lite rädd för att göra fel. Men trotts detta är hon världens mest underbara hund och jag älskar henne <3

Regnet piskade mot fönsterrutan


NIKON D40, NIKKOR 50mm F/1.8 - ISO 400, F/3,2, 1/40 sek
Redigerad i PhotoScape

När jag tog denna bilden öste regnet ner där ute och piskade mot mitt fönster.
Men det tog inte lång tid förren det började klarna igen och slutade regna, nu kikar solen fram mellan molnen och försöker torka upp.

Får så många känslor i kroppen när jag kollar på bilden...

i still live


Nikon D40, Nikkor 50mm 1.8D - F/1.8, ISO-200, 1/4000 sek   (klicka på bilden)
Foto: Jag, Modell: mitt kusinbarn


Har inte bloggat på ett bra tag nu...
har tyvärr inte haft någon blogglust, är nog värmen som har gjort det. Men idag är värmen borta, hoppas att den kommer imorgon igen, för jag saknar den fast jag har önskat lite kyla dels för att det är så jobbigt att sova när det är ca. 26 grader på rummet och för att man bara sitter rakt fram och svettas utan att göra något, känns lite äckligt. Men nu saknar jag värmen.

Förresten har jag köpt nytt objektiv, bilden ovan är fotad med det. Det är Nikon Nikkor 50mm med 1.8 bländare. Är jättenöjd, fast jag måste fokusera själv, men det är det värt. för det är 1000 gånger bättre än det där kitobjektivet vi har :)

I can't stop this feeling I've gotI can't stop this feeling I've got, so I intend to hide it....


värd att ses

var ju på bio innan ikväll, och den var jättebra. Tycker att den verkligen var värd att ses, för er som missat vilken jag såg så var det The Last Song, kändes som att jag satt och grät genom halva filmen...
tyvärr var det inte många som såg filmen, men rätt skönt att ändå vara så lite. Det var jag och min syster och 2 st till som satt inne i biosalongen, haha!
Tror aldrig jag varit i en salong med så lite folk i...

Iaf, så rekomenderar jag er att se filmen om ni gillar filmer med kärlek och som är sorliga :)


Bio ikvällIkväll blir det bio, ska se Last Song. ÄNTLIGEN!
ska gå och se den i ystad med syster. Längtar något så otroligt efter att få se hur den är..har ju velat se den ända sen jag såg trailern innan biopremiären, men den har ju inte gått på någon bio nära mig..men nu äntligen gör den det.
Hoppas att den är värd att se ;)

Lisa SimpsonHittade en bild på google på Lisa Simpson innan som jag ritade av.
Tyvärr har jag ingen gul ProMarker penna..så jag kunde inte färglägga henne färdig, får väl sticka in till Ystad en dag och köpa fler färger så jag kan rita mer :)

Lisa SimpsonHittade en bild på google på Lisa Simpson innan som jag ritade av.
Tyvärr har jag ingen gul ProMarker penna..så jag kunde inte färglägga henne färdig, får väl sticka in till Ystad en dag och köpa fler färger så jag kan rita mer :)

Kossan muuu
Foto & Redigering: Jag

Igår kväll följde jag & mamma med pappa och min bror när dem skulle kolla till korna.
Tog med kameran för jag ville verkligen se om jag kunde få några fina bilder på dem..Blev en hel del, och kossorna var riktigt nyfikna på mig när jag stod där och klickade med kameran, hihi!
När vi stod där under björkorna kom jag att tänka på att det påminde lite om i filmen Madicken, när dem klättrar upp i trädet, när det kommer en hel flock med kor, hihi!
Fast dessa kossorna är hur snälla som helst och riktigt nyfikna.

snart är det daxDå är det snart dax för min första körlektion på körskolan.
Lite fjärilar i magen, och jag lyssnar på hög musik för att glömma dem...funkar lite iaf. Som tur är har jag ju kört tidigar för både mamma och pappa, så det är ju inte första gången jag sitter bakom ratten, känns skönt att kunna något iaf, sen är det ju bara till att hoppas på att mamma och pappa har lärt mig rätt. Körde igår kväll för mamma, blev bara en liten runda, körde föra att lämna min brors nycklar som han glömde hemma hos oss, sen passade vi på att kasta insamlingen av plast, kartong m.m.

Nytt utseende i bloggen

Har varit en himla lång blogg paus.
eftersom jag inte har haft lust och inte vetat vad jag skullat skriva om. Men jag gör en liten come back med en ny header och lite nytt utseende här i bloggen. Tyckte det behövdes, för jag var inte riktigt nöjd med den jag hade.
nu kan man även följa min blogg via Bloglovin bara att klicka på den rosa ikonen ovanför min profilbild.bloglovin